Press Intervjuer Recensioner

En artikel med 5 bra tips till dig som vill skriva bok! 
LÀnk till hela artikeln hÀr!

Superentreprenör som skriver med hjÀrtat

Hon har skapat hudvÄrdsprodukter, jobbar med naturkosmetik, har 40 islandshÀstar, skrivit böcker, Àr gift och har barn.

Som om det inte rÀcker och blir över, startar Elisabeth Lendelund nu eget bokförlag med det vackra namnet Skimra.

Lyssna pÄ senaste avsnittet av NÀtverkspodden för att höra mer. Speciellt om du vill skriva en novell eller förstÄs ge ut en bok!

Drivkraften poddcast med Malin Rosén

Hej alla fina lyssnare,

Idag möter vi Elisabeth Lendelund. Elisabeth Àr född i Indien och adopterades till Sverige pÄ 70-talet. Det var en utmaning att vara mörkhyad i Sverige pÄ den tiden. Elisabeth fann skrivandet och visste tidigt att hon ville bli författare. Hon Àr nyfiken och modig och driver idag olika företag dÄ hon Àlskar att förverkliga sina idéer.

"Som adopterad har Elisabeth kÀnt sig rotlös och instabil i livet. Olika aspekter av rotlöshet och separationsÄngest smyger sig in i hennes skrivande". Hon Àr snart aktuell med sin bok om just detta Àmne, i avsnittet fÄr vi höra mer om hur hon lyckats hantera besvÀrliga kÀnslor och vad som ocksÄ kommit att bli hennes största drivkraft i de olika bolag hon idag driver.

Vi kommer att prata om hennes företag inom ekologisk hudvÄrd och förlaget Skimra dÀr hon inspirerar och hjÀlper andra blivande författare att förverkliga sina drömmar. HÀng med pÄ en inspirerande resa!

NĂ€tverkspodden med Elisabeth Lendelund

En intervju med Elisabeth Lendelund om förlag, vÄga skriva och om ny genre FEEL.
Intervjuaren sa fel namn, Tindra istĂ€llet för Skimra.nu förlag - nĂ€stan samma betydelse men SKIMRA tycker vi kĂ€nns lite sjĂ€lfullare och mjukare. Det Ă€r det som Ă€r hĂ€ftigt med ord, de kan betyda i princip samma sak men kĂ€nns Ă€ndĂ„ helt olika i kroppen! Tack för felsĂ€gningen. 😉
VÄga skriva en novell frÄn hjÀrtat som berör och skicka in den till kontakt@skimra.nu
Under juni och juli och augusti mÄnad har du möjlighet att tÀvla om platsen i vÄr bok med namnet: SKIMRA NU!
Cia_bookshelf, bokbloggare
"Elisabeths miljö-, kÀnslo-, situations-, och personbeskrivningar Àr helt outstanding. I det avseendet Àr hon en klart lysande stjÀrna! Och det Àr anledningen till att jag, precis som i Clarissas bok, inte enbart fÄr lÀsa om miljöerna, personerna och hÀndelserna, utan jag upplever mig verkligen vara mitt i hÀndelsernas centrum; i myllret av mÀnniskor pÄ marknaden i Indien, dÄ jag stryker hÀnderna över de utsökta fÀrgrika tygerna, eller befinner mig sittande pÄ trappan till Gangesfloden och upplever hur Amrita och Hannes Äterförenas dÀr. Jag kÀnner ocksÄ pÄ riktigt den underbara euforin hos Hannes nÀr han av en slump gör en oanad upptÀckt pÄ Àppelmarknaden i Kivik. Den kÀnslomÀssiga beskrivningen berör en djupt i sjÀlen. SÄ vackert!
Jag lĂ€ngtar redan innerligt och uppriktigt tillbaks till Älvaliv och de mĂ„nga chanserna till sjĂ€lslig utveckling som det stĂ€llet och de kommande nio böckerna kommer att ge mig.
Elisabeth skriver inte klassisk feelgood. I hennes böcker finns bÄde djup, smÀrta och sjÀlsliga lÀrdomar, men Àven glÀdje och en stor portion kÀrlek. Hon har skapat en helt ny genre - Feel, en genre som berör och berikar mig som mÀnniska. Hon skriver med en helt ny, egen ton och har ett ljuvligt mÄlande sprÄk som berör mig mycket starkt. KaraktÀrerna Àr sÄ Àkta och levande och det kÀnns som om man fÄr lÀra kÀnna dem pÄ djupet.
Med dessa bÄda böcker har Elisabeth etablerat sig storskaligt som författare och hon Àr mer Àn vÀl vÀrd att fÄ Augustpriset."

 

Till Intervju

 

Ny intervju live

I den hÀr intervjuen pratas det om hur viktigt skrivande kan vara för att öka förstÄelsen mellan mÀnniskor och en hel del annat. Ett tips att fÄ tillgÄng till det som vibrerar inuti eller bli sÀkrare pÄ vad som vill fram Àr att pÄ olika sÀtt komma in till det som Àr du. Det finns mÄnga sÀtt.

Kommer inom kort ett blogginlĂ€gg om det pĂ„ hemsidan Skimra.nu under Jonnas bok i Älvaliv bloggen, eftersom karaktĂ€ren Jonna i andra boken skriver. I just den boken finns det ocksĂ„ en del kring just skrivande som kanske talar till dig. Jonnas bok berĂ€knas komma ut i början av december i Ă„r. ❀

LĂ€nk till intervjun

Intervju Med boken i handen

Intervju om nya boken DET SOM ÄR DU KÄNNS ❀ Boken som ger dig en hel vĂ€rld att vara i, och som Ă€r lika sann som den Ă€r pĂ„hittad. ✚ Elisabeth 5 Ă„r jublar, hon som Ă€lskar nĂ€r det som Ă€r, Ă€r det som kĂ€nns. âœšïžđŸ‚
. đŸ‚âœšïž