Författare

Elisabeth Lendelund

Elisabeth Àr född i Indien och exporterades till Sverige pÄ 70-talet. Det var en utmaning att vara mörkhyad i Sverige pÄ den tiden. Elisabeth fann skrivandet som porten till friheten ihop med fantasin redan som femÄring, och ville redan dÄ bara en enda sak... bli författare, skapa vÀrldar, möjligheter och lösningar. Skapa en ny vÀrld!

Under 2000 talet kom nÀstan hennes sjÀlvbiografi ut pÄ ett stort förlag. Hon ombads att skriva om till fiktion men kÀnde inte att hon var redo för det dÄ. Nu skriver hon fiktion pÄ allvar. Historier som legat till sig inuti och vill fÄ komma ut i sina Àkta skepnader. 

Som adopterad har Elisabeth kÀnt sig rotlös och instabil i livet. Olika aspekter av rotlöshet och separationsÄngest smyger sig in i hennes skrivande.
Hon rÀds inte heller för att skriva om missbruk av olika slag; mat, spel, droger, samt om bipolÀritet, svartsjuka, övergrepp... Det kan tyckas tungt, men eftersom alltsammans hÄlls ihop av en ram som Àr trygg och varm, blir böckernas övergripande kÀnsla likvÀl hoppfull. Dessa livets olika utmaningar Àr utportionerade i en rad kommande böcker som vi med spÀnning kan se fram emot. 

Elisabeth Àr egenföretagare och född entreprenör, utan att ha vuxit upp i den andan. Hon driver flera olika företag, bland annat rÄvaror för ekologisk hudvÄrd och islandshÀstar. Hon bor naturskönt i SkÄne. 

  

 

Finn Lendelund

Finn har arbetat som vegetarisk kock i tjugo Är innan han startade ett kosmetikföretag och började hÄlla kurser och skriva böcker inom det sunda och hÄllbara under Ättiotalet. 

Finn har en bakgrund inom arbetarklassen i Danmark och flyttade som ung in i olika kollektiv med allt vad det innebar. Inom den vÀrlden började han bÄde laga vegetarisk mat och driva företag i form av en butik med import och egentillverkning av lÀderprodukter och ljus. Det stod ganska klart för mÀnniskor runt honom att han var entreprenör ut i fingerspetsarna, sin konventionella uppvÀxt till trots. 

RÄvaror och deras kvalitet fascinerade Finn redan som kock oavsett i vilket land han arbetade, och dÄ han halkade in pÄ sund hudvÄrd via en dansk bok om att göra ringblomssalva, fortsatte rÄvaror att spela huvudrollen i hans yrkesliv. 
Finn hade en drivkraft inom sig att lÀra sig mer och en devis som löd; Det jag inte kan ska jag hÄlla kurser i. 
Dumdristigt eller modigt? 


Finns första bok pÄ Skimra.nu förlag Àr Guldet frÄn vÀxterna.