Författare

Elisabeth Lendelund

Elisabeth är född i Indien och exporterades till Sverige på 70-talet. Det var en utmaning att vara mörkhyad i Sverige på den tiden. Elisabeth fann skrivandet som porten till friheten ihop med fantasin redan som femåring, och ville redan då bara en enda sak... bli författare, skapa världar, möjligheter och lösningar. Skapa en ny värld!

Under 2000 talet kom nästan hennes självbiografi ut på ett stort förlag. Hon ombads att skriva om till fiktion. Nu skriver hon fiktion på allvar. Historier som legat till sig inuti och vill få komma ut i sina äkta skepnader. 

Som adopterad har Elisabeth känt sig rotlös och instabil i livet. Olika aspekter av rotlöshet och separationsångest smyger sig in i hennes skrivande.
Hon räds inte heller för att skriva om missbruk av olika slag; mat, spel, droger, samt om bipoläritet, svartsjuka, övergrepp osv. Det kan tyckas tungt, men då alltsammans hålls ihop av en ram som är trygg och varm, blir böckernas övergripande känsla likväl hoppfull. Dessa livets olika utmaningar är utportionerade i en rad kommande böcker som vi med spänning kan se fram emot. 

Elisabeth är egenföretagare och född entreprenör, utan att ha vuxit upp i den andan. Hon driver flera olika företag, bland annat råvaror för ekologisk hudvård och islandshästar. Hon bor naturskönt i Skåne. 

 

Finn Lendelund

Finn har arbetat som vegetarisk kock i tjugo år innan han startade ett kosmetikföretag och började hålla kurser och skriva böcker inom det sunda och hållbara under åttiotalet. 

Finn har en bakgrund inom arbetarklassen i Danmark och flyttade som ung in i olika kollektiv med allt vad det innebar. Inom den världen började han både laga vegetarisk mat och driva företag i form av en butik med import och egentillverkning av läderprodukter och ljus. Det stod ganska klart för människor runt honom att han var entreprenör ut i fingerspetsarna, sin konventionella uppväxt till trots. 

Råvaror och deras kvalitet fascinerade Finn redan som kock oavsett i vilket land han arbetade, och då han halkade in på sund hudvård via en dansk bok om att göra ringblomssalva, fortsatte råvaror att spela huvudrollen i hans yrkesliv. 
Finn hade en drivkraft inom sig att lära sig mer och en devis som löd; Det jag inte kan ska jag hålla kurser i. 
Dumdristigt eller modigt? 


Finns första bok på Skimra.nu förlag är Guldet från växterna.