Bokrelease för DET SOM ÄR DU KÄNNS av Elisabeth Lendelund

Bokrelease för DET SOM ÄR DU KÄNNS av Elisabeth Lendelund

Igår höll Skimra.nu förlag bokrelease med mingelbuffé på Talevski i Stadsparken mitt i Lund. 

Vi firade in första boken i serien för en ny värld. 

Vi undrar vad Lendelund tycker är det bästa med att skriva? 

Det är absolut det som sker mellan författaren och läsaren, mellanrummet mellan dessa där magin sker! Hur menar jag då? Jo, jag skriver något och har en tanke med det jag skriver, men ska inte vara övertydlig utan ge utrymme för läsaren att tolka. En läsare tolkar och skriver eller säger med egna ord vad som kommer upp i hen utifrån läsningen, och jag jublar när jag hör att min tanke nått fram och nu formerar sig på ett lite annat sätt, vilket gör att alltsammans växer till något helt fantastiskt. Det är verkligen magi och det gör mig helt euforisk och såå glad - så skicka feedback på boken på olika vis bara. De ord som går rakt in i mitt hjärta kommer att belönas!

Vad utmärker serien på Älvaliv? 

Älvaliv är en värld som man bara vill vara i, tiden tycks på något vis gå långsammare så människor får mer tid för reflektion kring olika skeenden i stunden och i livet. Det är en avstressande miljö, och läsning är avkopplande för sinnet, så här blir det dubbelt upp. Däremot aktiveras ofta tankeverksamheten hos läsaren, och böckerna slår an till många olika strängar och berör med sin innerlighet, som jag fått höra. Den här världen har högt i tak och är trygg, så här passar det fint att släppa fram det som vanligen trycks undan. 

Varför 11 böcker?

Om allt jag vill få fram och belysa skulle in i en personer i en bok fick det nog vara en människa med väldigt många olika personligheter dessvärre. Älvaliv - elva liv, elva kvinnor, olika men mer lika i grunden än kvinnorna först tror kanske! 

Böckerna tar upp utanförskap, anorexi, adoption, missbruk, maktmissbruk, barnlöshet, kändisskap, rotlöshet mm. 

Vad handlar böckerna om i korta ordalag?

Människors längtan och strävan efter att bli fria och hur de når dit och hanterar olika utmaningar!

Vilken genre faller böckerna inom?

Feel, en gren till feelgood som har fler lager, tar upp det svåra, ofattbara och omvälvande men i en krans av hopp och värme. Feel berör på djupet och stannar förhoppningsvis kvar i läsarens system länge. 

Vad kan du säga om dina karaktärer?

De är hela och mänskliga på ett realistiskt sätt. Allt som skildras vill jag ska kännas autentiskt på riktigt, så även människorna utifrån de personligheter, bakgrunder och erfarenheter de har. 

Jag vill verkligen att böckerna ska vara en kanal in till läsarens kärna, precis som dofter som böckerna är rika på!

Första boken, Det som är du känns, Clarissas bok, kommer ut som ljudbok och e bok i november och finns ute som fysisk bok med hårda pärmar. Det är en vacker bok från utsidan och in i alla dess lager och passar utmärkt som gåva, eller julklapp! 

Vi från Skimra.nu förlag vill tacka alla som kom och förgyllde festen och uppmanar dig som skriver att göra en förfrågan till oss om du har ett passande manus som är klart! 

 

Tillbaka till blogg