Jonna - vem Àr hon?

Jonna - vem Àr hon?

VÀlkommen till en ny vÀrld

Älvaliv - en vĂ€rld dĂ€r lĂ€kt smĂ€rta alltid blir till visdom

Jonnas bok Àr den andra i #förennyvÀrld serien pÄ ön vid havet dÀr elva kvinnor möts och blir en del i varandras livsöden, om de inte redan Àr det?

VĂ€lkommen till Älvaliv, men ocksĂ„ till  ett sjuttiotalets Indien och det vackra Ă€ppelriket pĂ„ Österlen.  

Den hĂ€r boken innehĂ„ller en rad olika livsöden, sammanfogade med arvstrĂ„dar som glöder starka rakt igenom mörker, förtvivlan och olyckliga omstĂ€ndigheter. Vi följer Jonna som föds i Indien i början av sjuttiotalet under dramatiska omstĂ€ndigheter. Är hennes driv och livskraft tillrĂ€ckligt stark för att överbrygga och rida ut de trauman och de utanförskapskĂ€nslor hon utsatts för och dras med?

Vi fÄr ocksÄ följa Amrita, en ung kvinna i Indien som vÀver vackra sidentyger, och Hannes, en ung man frÄn Sverige som flyr frÄn ett kollektiv och ger sig ut pÄ en resa som förvandlar hela hans liv till nÄgot lika vackert och vibrerande som förtvivlat ofattbart. 

SeparationsÄngest, mobbning, adoption, förÀldraskap i form av mor och dotter relation Àr ingredienser i den hÀr kÀnnbara boken som omges av en krans av bÄde hopp, tillit och kÀrlek. 

Naturligtvis Äterser vi alla kvinnorna samt Nick, Hopp och Tom med flera frÄn första boken i serien i Jonnas bok, nÄgra mer och nÄgra lite mindre. Skriv gÀrna till oss och berÀtta vilken kvinna du Àr mest nyfiken pÄ - var och en har sin egen bok som du kan se fram emot att fÄ lÀsa.  

 

Vem Àr Jonna?

Jonna har alltid hittat friheten nÀr hon skriver, och under sin tidiga barndom var det hennes enda sÀtt att ta sig ur sin kropp och situation. Jonna lÀr sig tidigt att avsky sin kropp och sin hudfÀrg, och det tar tid för henne att lÀra om och förstÄ att hon behöver vara i den fullt ut för att mÄ bra. 

I bokens början bestÀmmer hon sig för att skriva ner hela sin historia. 

Jonna har en dotter som heter Julia men som Jonna oftast kallar för Lia. NĂ€r Lia var liten byggde Jonna upp en kursgĂ„rd - ett sjĂ€lshem som hon döpte till Älvaliv och som hon Ă€lskar och brinner för. 

Clarissa och Jonna Àr mycket nÀra vÀnner sedan de var barn. 
Maria och Jonna Àr kusiner. 
Jonna har vuxit upp i förorten TvÀrÄker i SkÄne. 

 

Bokens doft

Den hÀr boken har tvÄ dofter eftersom Jonna har tvÄ vÀrldar inom sig. 
Jasmine och SandeltrÀ. BÄda vÀcker minnen till liv i Jonna, trygghet och en kÀnsla av att allt Àr som det ska. 

Boken utkommer med hÄrda pÀrmar i början av januari 2023. 
Du kan naturligtvis förbestÀlla den bÄde som bokbox och bok. BegrÀnsad upplaga pÄ bokboxarna, först till kvarn! 

Bokboxen innehÄller Jonnas bok, bokens underbara doftbalm, bokens eget bokmÀrke med citat och nÄgra extra överraskningar som hör ihop med boken pÄ ett eller annat vis. 
Alla förbestÀllda böcker Àr signerade av författaren. Vill du ha en personlig hÀlsning sÄ skriv namnet pÄ personen som ska fÄ boken, du eller nÄgon annan.

Pris signerad förbestÀlld bok: 199 kr

Pris underbar bokbox: 279 kr (begrÀnsat antal, först till kvarn) 

 

Bokens musik

Jonnas spellista: Tryck pÄ sök i Spotify appen och pÄ kameran och scanna denna kod sÄ kommer du direkt in i Jonnas musikvÀrld.  

 

 

 

Tillbaka till blogg